Brildragen volgens de oude standaard methode

Vóór de introductie van BIG Vision For All werden brillenglazen door de meeste glasleveranciers gefabriceerd volgens de uitkomst van de oogmeting samen met een aantal standaard waarden. Verder werd er niet gekeken naar de unieke waarden van het oog. Er werd gewerkt met een gemiddelde.

Unieke parameters ontbreken

Dit betekent dat de biometrische ( unieke ) parameters van elk oog onbepaald blijven. In plaats daarvan worden standaard oogparameters gebruikt om de glazen te maken. Deze houden geen rekening met het feit dat elk oog anders is - in vorm en opbouw.

Een foutieve veronderstelling

Voorheen werd bij de berekening van de glazen gewerkt met een gemiddelde ooglengte van 24 mm. Dit is niet correct. We weten dat de ooglengte per persoon tot wel 10 mm kan verschillen. Voor het oog maakt een verschil van 0,25 millimeter al veel verschil.  Beter en scherper zien begint daarom ook bij het verzamelen van heel veel gegevens van het oog. 

Verzamelen van veel gegevens

Innovatieve oogmeting met de DNEye scanner

Eerst worden uw ogen gemeten met de DNEye Scanner van Rodenstock. Bij deze volautomatische meting worden uiterst nauwkeurig meer dan 7.000 punten gemeten. Waaronder de ooglengte, de dikte van het hoornvlies, de kromming van het hoornvlies, de vorm van de ooglens en nog veel meer unieke kenmerken van uw oog. Daarna volgt de handmatige oogmeting door onze oogmeetkundigen.

 

Biometrische Intelligente Glazen ( B.I.G ) Exact of Norm

Dan komen wij waar we willen zijn. Goed en comfortabel zien!  Door brillenglazen te maken die gebaseerd zijn op de unieke kenmerken van uw ogen, bieden we u de scherpst mogelijke kijkervaring. Bij Tilroe Optiek kijken we naar de biometrie van het hele oog. Daarbij gaan we veel verder dan de huidige standaarden binnen de optiek. Deze unieke kenmerken worden rechtstreeks in elk van uw nieuwe brillenglazen geslepen middels een technische productieproces dat glazen oplevert die tot op de micrometer nauwkeurig zijn. Dit stelt ons in staat het om het middelpunt voor scherp zicht van elk individueel oog exact te bepalen en u het scherpst mogelijke zicht te bieden, waar u ook naar kijkt.

Het verschil tussen B.I.G Exact en B.I.G Norm

B.I.G Exact

We beginnen met de beste brillenglazen die momenteel mogelijk zijn met de huidige hoogwaardige technieken om brillenglazen te berekenen en te maken. Hier maken wij gebruik van de DNEye scanner om het oog op vele onderdelen exact te meten.

Wilt u het beste van het beste, dan kiest u voor B.I.G Exact brillenglazen.

In vier stappen naar B.I.G. Vision Exact brillenglazen

DNEye scanner Tilroe Optiek gebruikt de DNEye Scanner om de afmetingen van uw ogen te bepalen.
Meting van de oogparameters Uw oogkenmerken worden gemeten om exacte waarden te verkrijgen die worden gebruikt tijdens het productieproces.
Berekening van de meetwaarden van ieder oog apart Tilroe Optiek stuurt de gegevens door naar Rodenstock, waar berekeningen worden gebruikt om de persoonlijke kenmerken van uw oog te berekenen
Digitale overdracht van gegevens naar brillenglas De unieke kenmerken van uw beide ogen worden gebruikt voor het berekenen van de brillenglazen en worden tijdens de productie toegevoegd aan de brillenglazen. Elk brillenglas wordt specifiek aangepast op basis van de unieke persoonlijke kenmerken van uw oog.
Biometrisch Intelligente Glazen van Rodenstock in samenwerking met Tilroe Optiek Binnen anderhalve week ontvangt u uw nieuwe brillenglazen met geïntegreerde biometrische intelligentie.

B.I.G Norm

 

Tot de betere glazen mogen absoluut de B.I.G Norm brillenglazen gerekend worden.  Veel beter dan de gemiddelde standaard brillenglazen die er binnen de optiekmarkt verkocht worden. Bij deze glazen wordt er geen gebruik gemaakt van de DNeye scanner. De berekening van de glazen komt voort uit een krachtige wiskundige formule samen met de gegevens van de oogmeting. 

Wilt u hele goede glazen en is B.I.G Exact een stap te groot  dan zijn de B.I.G Norm glazen perfect voor u. 


Multifocale, enkelvoudige of computerglazen

 

Er is een groot aanbod aan verschillenden brillenglazen die uitgevoerd worden met B.I.G Exact of met B.I.G Norm. In de kern omvat het de kunststof multifocale brillenglazen, de enkelvoudige brillenglazen en de computerbril brillenglazen. Die allemaal nog onderverdeeld kunnen worden in verschillende stappen van nauwkeurigheid en geleverd worden met verschillenden keuzen in ontspiegelingen, hardingslaag, kleur,  water= en vuil afstotende laag. Letterlijk te veel om op te noemen. 
Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden tijdens het aanmeten van een mooie nieuwe bril.