Biometrische Intelligente Glazen (B.I.G )

Brillenglazen gebaseerd op een biometrisch oogmodel,
dankzij Rodenstocks unieke DNEye technologie.

Brillenglazen moeten het scherpstellen en het perifere zicht ondersteunen.

Onze ogen werken samen met de hersenen. De ogen kijken, en de hersenen verwerken wat wij zien.  Via de ogen ontvangen de hersenen beelden uit het centrale zicht, maar ook uit het perifere zicht. Ons perifere zicht gebruiken we om ons te oriënteren en om beweging in de omgeving detecteren, terwijl ons centrale zicht zich verplaatst naar een belangrijk punt dat door de hersenen wordt opgepikt, ongeacht of dit vlakbij of verder weg is. Op basis van deze informatie bepalen de hersenen hoe ze op de ontvangen informatie moeten reageren.

Brillenglazen moeten de oogbewegingen die wij maken ondersteunen

Oogbewegingen vinden de hele dag door plaats. Ons oog beweegt tot wel 250.000 maal per dag. Dit betekent dat het gezichtsvermogen steeds bezig is met scherpstellen op leesafstand, korte afstand en veraf. Daarnaast beweegt het ook opzij om het perifere zicht te bekijken.

Daarom is het zo belangrijk dat brillenglazen alle kijkhoeken ondersteunen en niet alleen één scherpstelpunt in het midden.

Omdat elk oog anders is

Vandaag de dag worden de meeste brillenglazen vervaardigd op basis van een standaard oogtest met weinig extra gegevens  om een brillenglas te maken. In dit geval worden standaardwaarden gebruikt voor ieder oog afzonderlijk . Deze standaardwaarden zijn slechts geschikt voor 2% van de ogen. Dit heeft gevolgen voor hoe nauwkeurig het brillenglas kan worden afgestemd op het zicht van de ogen van de brildrager

Waarom biometrische precisie zorgt voor scherper zicht

Wanneer wij ergens naar kijken worden de beelden door de verschillenden delen van het oog  zo afgebogen dat het beeld valt op het scherpste deel van het netvlies.  Alle delen van het oog, spelen een belangrijke rol bij het creëren van het gezichtsvermogen. Daarom moet elk deel nauwkeurig worden bepaald.

De vorm en dikte van het hoornvlies, de diepte en lengte van het oog, de sterkte en positie van de ooglens en de pupilgrootte spelen een belangrijke rol in het geheel.

Brillenglazen van Rodenstock met DNEye techniek.

Biometrische Intelligente Glazen ( B.I.G) van Rodenstock met DNEye technologie zorgt voor een natuurlijke kijkervaring die zeer goed  samenwerkt met de hersenen. Met B.I.G. brillenglazen kunt u tot wel 40% scherper zien op nabije en middellange afstanden. Een verbeterde ondersteuning door de hersenen ervaren dankzij een scherper gezichtsvermogen en een breder kijkveld met scherp zicht op nabije afstanden.

Maar er zijn nog veel meer voordelen.

  • scherper zicht
  • meer comfort tov de oude bril
  • meer contrast
  • beter zien in de schemer
  • zeer snelle gewenningstijd