Kan ik voor een oogmeting een afspraak maken ?

Nee, dat is jammer genoeg niet mogelijk. Wij begrijpen dat het makkelijker is voor u om een afspraak te maken. Echter staat de drukte dit in de winkel vaak niet toe. Onze winkel beschikt over twee oogmeetkamers en er zijn voldoende oogmeetkundige en/of optometristen aanwezig. U kunt zo bij ons binnenstappen.

Moet ik voor een contactlensafspraak een afspraak maken ?

Ja, voor een contactlensafspraak kan u wel een afspraak maken. Dit kan u telefonisch doen, of via deze website

Lenzen in of uit als ik op contactlensafspraak kom ?

U kan gewoon met de contactlenzen in op de afspraak verschijnen. Tenzij de contactlensspecialist heeft aangegeven zonder lenzen te komen. 

Zijn er altijd contactlensspecialisten aanwezig ?

Ja, er is in ieder geval altijd  één contactlensspecialist aanwezig. 

Zijn er optometristen aanwezig ?

Ja, er zijn twee optometristen werkzaam binnen het bedrijf.

Kan ik een afspraak maken met de optometrist ?

Nee, dat is jammer genoeg niet mogelijk. Wij begrijpen dat het makkelijker is voor u om een afspraak te maken. Echter staat de drukte dit in de winkel vaak niet toe. U kunt zo bij ons binnenstappen.

Druppelt de optometrist met oogdruppels ?

De optometrist maakt geen gebruik van druppels die de pupil verwijden. 

Welke taak heeft de optometrist binnen Tilroe Optiek ?

De optometrist geeft ondersteuning aan de oogmeetkundige indien dit nodig is bij moeilijkere oogmetingen en bij het bepalen van prisma's. Verder zal de optometrist een basis optometrisch onderzoek uitvoeren. Dit is afhankelijk van de klachten van de klant. De optometrist zal bepalen of eventueel een verwijzing naar de huis/oogarts noodzakelijk is.

Meten jullie ook de ogen van kinderen ?

Bij gezonde kinderen vanaf 10 jaar meten wij de ogen. Tussen de 8 en de 10 jaar worden gezonde kinderen gemeten door de optometrist. 

Kinderen jonger dan 8 jaar worden altijd beoordeeld door de orthoptist of de oogarts. Hiervoor dient u een verwijzing aan te vragen via de huisarts.

Als ik verwezen word naar de huisarts of oogarts krijg ik dan een verwijsbrief mee ?

Dat klopt. U krijgt van ons een verwijsbrief mee met daarop voor de verwijzing relevante gegevens. Deze verwijsbrief is bestemt voor de huisarts. Bij een verwijzing naar de oogarts dient u een verwijzing aan te vragen  bij uw huisarts.