Vormstabiele lens, de geƫvolueerde harde lens

De harde lens is het eerste contactlenstype wat op de markt kwam. In de tientallen jaren dat de lens bestaat is deze meegegroeid met de nieuwste technieken. De oer-lens van toen mag niet meer vergeleken worden met de moderne harde vormstabiele lens van tegenwoordig.   

Verschillende uitvoeringen

De door ons aangemeten vormstabiele lenzen zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Met of zonder leesgedeelte, het is allemaal mogelijk. Ook vormstabiele lenzen met een cilindrische sterkte worden succesvol aangemeten.  De meeste aangepaste vormstabiele contactlenzen zijn de Genius en Exact. In een multifocale ( = leesgedeelte ) uitvoering zijn dit respectievelijk de Genius Oblong en Exact Oblong. 


Maatlenzen

Alle vormstabiele contactlenzen zijn maatlenzen. Ze worden voor ieder oog apart gemaakt. Hoogwaardige meetapparatuur bepaalt de vorm van het voorste deel van het oog. Met deze meetgegevens is de specialist in staat om een op maat gemaakte contactlens aan te meten.

De vormstabiele lenzen zijn zuurstofdoorlatend. De voordelen hiervan: een scherper zicht en geen vervorming van het zicht wanneer u met uw ogen knippert. Andere voordelen zijn dat deze lens bijna alle oogafwijkingen kan corrigeren en dat uw gezichtsscherpte nauwkeuriger kan worden afgestemd dan bij zachte lenzen.

Bovendien zijn vormstabiele lenzen ook nog eens duurzaam; ze blijven jaren goed dus over de draagperiode gezien voordelig qua aanschaf.  


Scherp gezichtsvermogen

Duurzaamheid, stabiel en een scherp gezichtsvermogen zijn de sleutelwoorden bij vormstabiele contactlenzen. Langere gewenning en stofgevoeligheid komen echter wel vaker voor bij vormstabiele contactlenzen, daarom dient u goede informatie te ontvangen over het dragen van deze lenzen en het onderhoud. Wij informeren u graag en nauwkeurig.

De laatste jaren heeft de vormstabiele contactlens veel concurrentie gekregen van de zachte lens. Toch blijft de vormstabiele contactlens de beste contactlens voor sommige lensdragers.