Het reinigen van brillenglazen vergt een zorgvuldige aanpak om krassen en beschadigingen te voorkomen. Hoewel Dreft niet de eerste keus is, kunt u dit middel toch benutten mits u bepaalde voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

Dreft en uw brillenglazen

Tips voor het reinigen van uw brillenglazen met Dreft

Om krassen en beschadigingen te vermijden, is een zorgvuldige benadering vereist bij het schoonmaken van brillenglazen. Ondanks dat Dreft niet de voorkeur heeft, kan dit middel nog steeds gebruikt worden als bepaalde voorzorgsmaatregelen worden genomen.

  1. Kies de juiste Dreft: Gebruik een kleine hoeveelheid Dreft zonder citroen. De variant met citroen bevat citroenzuur dat de beschermende coating van uw brillenglazen kan aantasten.

  2. Voorzichtig inwrijven: Breng de Dreft zachtjes op uw brillenglazen aan en wrijf ze voorzichtig in. Zorg ervoor dat u niet te hard drukt om krassen te vermijden.

  3. Afspoelen met lauwwarm water: Spoel uw brillenglazen grondig af met lauwwarm water. Vermijd het gebruik van heet water, omdat dit de beschermende coating kan beschadigen.

  4. Drogen met de juiste doek: Gebruik voor het drogen een schone microvezeldoek, brillendoekje of een zachte katoenen doek. Vermijd papieren doekjes of gewone handdoeken, aangezien deze vezels kunnen bevatten die krasjes op uw glazen veroorzaken.

  5. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen: Het is raadzaam om stoffen zoals glassex, azijn, alcohol en spiritus te vermijden. Deze kunnen de beschermende laag van uw brillenglazen aantasten.

  6. Regelmatige reiniging: Om ophoping van vuil te voorkomen, is het verstandig uw bril regelmatig te reinigen. Voor een optimale reiniging kunt u ook een speciale brillenspray overwegen om de glazen te ontvetten.

  7. Bezoek de opticien bij hardnekkig vuil: Mochten uw glazen zeer vuil zijn, dan kan een bezoek aan de opticien uitkomst bieden. Opticiens beschikken over ultrasone reinigers die uw bril grondig kunnen reinigen. Probeer uw bril echter niet te vuil te laten worden voordat u een bezoek brengt.

Tot slot, hoewel Dreft niet de ideale keuze is voor het reinigen van brillenglazen, kan het toch veilig worden gebruikt als u de bovenstaande tips volgt. Zorg altijd dat u de coating van uw brillenglazen respecteert en ze zorgvuldig naspoelt en droogt. Hoewel een speciale brillenspray de voorkeur heeft, kan Dreft, mits zorgvuldig toegepast, ook effectief zijn.

Schoonmaken van uw brilmontuur en glazen