Tilroe Optiek Opticien Vlissingen Big Vision for All rodenstock

Computerbril

Wat houdt een computerbril in?

Bent u vaak achter een beeldscherm te vinden en vraagt u zich af waarom een bril voor beeldscherm werk belangrijk is? Het antwoord is simpel: het beschermt uw ogen tegen vermoeidheid, hoofdpijn en wazig zicht.Profiteer nu van onze aanbieding!
Geef uw ogen de bescherming die ze verdienen en ervaar het verschil. Wacht niet langer, zorg voor uw ogen.

Wat is een computerbril?

De beeldschermbril is ontworpen om tegemoet te komen aan de uitdagingen van ons digitale tijdperk, waarin we vaak langdurig naar schermen op korte afstanden kijken. Dit staat haaks op de natuurlijke neiging van onze ogen om zich te concentreren op objecten verder weg. Een beeldschermbril, of computerbril, helpt bij het verlichten van ongemakken door de sterkte af te stemmen op de afstand tussen uw ogen en het scherm, en alles daartussenin. Dit zorgt ervoor dat uw ogen gemakkelijker kunnen schakelen tussen het scherm, dichtbijgelegen objecten en objecten op afstand, wat resulteert in minder oogbelasting en vermoeidheid. Het gebruik van een bril voor digitale apparaten biedt dus een oplossing voor de vraag waarom een bril voor beeldschermgebruik nodig is in onze moderne wereld.

Wat kost een bril voor beeldschermwerk?

De kosten van een bril om te gebruiken bij beeldschermwerk zijn zeer overzichtelijk. U betaalt voor een beeldschermbril een vast bedrag van € 295,00. Dit is inclusief een paar premium Rodenstock beeldschermglazen, waarbij u de keuze heeft tussen de PC, Room en Book uitvoeringen. Deze glazen zijn voorzien van een ontspiegeling om schitteringen te verminderen en een hardingslaag om poetskrassen te voorkomen. Wilt u alleen computerglazen in een bestaande bril, dan betaalt u hiervoor per paar € 225,00. € 295,00 compleet montuur met beeldschermglazen
 • 295
  compleet montuur met beeldschermglazen
  • Ontspiegeld
  • Hardingslaag

De voordelen van een bril aangepast voor beeldscherm werk

Een beeldschermbril biedt tal van voordelen, waardoor u comfortabeler en efficiënter kunt werken op een computer of ander digitaal scherm. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:
Beeldschermbril Computerbril

Vermindering van digitale oogvermoeidheid:

Een beeldschermbril helpt oogvermoeidheid te verminderen bij langdurig gebruik van digitale apparaten.

Verlichting van hoofdpijn:

Oogspanning kan leiden tot hoofdpijn. Een beeldschermbril helpt de belasting op uw ogen te verminderen en kan zo hoofdpijn voorkomen of verlichten.

Verbetert zicht:

Beeldschermbrillen zijn aangepast aan de afstand tussen uw ogen en het scherm, waardoor u een scherper en comfortabeler zicht heeft tijdens het werken.

Verhoogde productiviteit:

Een beter en comfortabeler zicht kan leiden tot een verhoogde productiviteit en een betere focus tijdens het werken.

Wanneer heb je een beeldschermbril nodig?

Regelmatig langere tijd achter een computer of ander digitaal scherm werkt. Vaak last heeft van vermoeide, geïrriteerde ogen, hoofdpijn of wazig zicht na computerwerk. Als u een bril of contactlenzen draagt en extra ondersteuning nodig heeft voor uw zicht tijdens het werken op een scherm. Ervaart u regelmatig hoofd-, nek-, schouder- en/of rugpijn na een werkdag achter de computer?

Wat is het verschil tussen een beeldschermbril, een leesbril en een multifocale bril?

Een beeldschermbril onderscheidt zich als volgt van een multifocale of leesbril. Een leesbril is specifiek ontworpen voor duidelijk zicht op korte afstanden. De afstand tussen uw ogen en uw beeldscherm is echter groter, ongeveer de lengte van een arm. Hierdoor zit u met een leesbril geneigd te dicht (en dus voorovergebogen) naar uw scherm, wat klachten als nek- en rugpijn kan veroorzaken. Een multifocale bril zorgt voor helder zicht op zowel korte als lange afstanden. Het zichtgebied voor objecten die zich tussen dichtbij en ver weg bevinden (zoals uw scherm) is echter vrij smal. Om die reden moet u uw kin enigszins omhoog tillen wanneer u achter uw computer werkt, wat leidt tot een oncomfortabele houding bij het gebruik van een beeldscherm.

Beeldschermbril van onze partner Rodenstock

Het verschil tussen een computerbril, een leesbril, een multifocal bril

Een computerbril en een leesbril zijn beide soorten brillen die ontworpen zijn om specifieke visuele taken te vergemakkelijken. Hoewel ze op het eerste gezicht misschien vergelijkbaar lijken, zijn er belangrijke verschillen tussen de twee.

Computerbril

Een computerbril is speciaal ontworpen voor mensen die veel tijd doorbrengen voor een computerscherm. Deze bril heeft meestal de volgende kenmerken:

 1. Verminderde oogbelasting: De bril is ontworpen om de ogen te beschermen tegen de belasting die wordt veroorzaakt door langdurig staren naar een computerscherm. Dit wordt bereikt door de lens te coaten met een anti-reflecterende laag die het licht van het scherm filtert.
 2. Aangepaste focus: De lenzen van een computerbril zijn meestal aangepast om te focussen op de afstand tussen de ogen en het computerscherm, wat meestal verder weg is dan de afstand waarop men een boek of ander leesmateriaal zou houden.

Leesbril

Een leesbril daarentegen is ontworpen om het lezen van dichtbij te vergemakkelijken. Hier zijn enkele kenmerken:

 1. Nabije focus: Leesbrillen zijn ontworpen om te helpen bij het focussen op objecten die dichtbij zijn. Dit is handig voor taken zoals lezen of handwerken.
 2. Eenvoudige vergroting: Leesbrillen bieden een eenvoudige vergroting om kleine tekst duidelijker te maken. Ze zijn vaak verkrijgbaar in standaard sterktes, terwijl computerbrillen meestal op maat worden gemaakt.

Multifocale bril

Een multifocale bril, ook wel bekend als een progressieve bril, heeft lenzen met meerdere focuspunten. Dit betekent dat ze verschillende sterktes hebben in verschillende delen van de lens. Hier zijn enkele kenmerken:

 1. Meerdere focuspunten: Multifocale brillen hebben een ‘progressieve’ lens, wat betekent dat de sterkte van de lens geleidelijk verandert van veraf naar lezen. Dit stelt de drager in staat om duidelijk te zien op verschillende afstanden. Echter is het kijken naar een beeldscherm vermoeiender en vergt dit een andere hoofdaanpassing.
 2. Aanpasbaar: Multifocale brillen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de drager. Dit betekent dat de sterktes van de verschillende delen van de lens kunnen worden aangepast op basis van de specifieke visuele behoeften van de drager.

 

Samengevat, hoewel zowel computerbrillen, leesbrillen en multifocale brillen ontworpen zijn om het zicht te verbeteren, zijn ze geoptimaliseerd voor verschillende taken. Een computerbril is ontworpen om het comfort en de gezondheid van de ogen te verbeteren bij het kijken naar een computerscherm, terwijl een leesbril is ontworpen om het lezen van dichtbij te vergemakkelijken. Een multifocale bril is ideaal voor alle normale bezigheden, behalve beeldschermwerk. Het is belangrijk om de juiste bril te kiezen op basis van uw specifieke behoeften.