Nachtlenzen

Ervaar de vrijheid van helder zicht overdag zonder de noodzaak van een bril of lenzen. Nachtlenzen bieden een revolutionaire oplossing voor zichtcorrectie die je leven kan veranderen. Deze speciale lenzen draag je tijdens je slaap, en terwijl je rust, werken ze om je ogen te corrigeren. Het resultaat? Een scherp zicht overdag zonder de noodzaak van een bril of lenzen.
Deze contactlenzen zijn een uitstekende keuze voor mensen die ongemak ervaren met hun huidige lenzen, zoals droge ogen of vuil achter de lens. Omdat je overdag geen lenzen draagt, zijn deze problemen verleden tijd. Ze bieden comfort en vrijheid op de momenten dat het er het meest toe doet – wanneer je wakker bent.

Nachtlenzen menicon opticien Vlissingen Middelburg optometrist

De meeste gebruikers ervaren binnen een week een volledig scherp zicht. Echter, afhankelijk van je oogsterkte en de specifieke eigenschappen van je ogen, kan deze periode variëren. Als je merkt dat het langer duurt om aan de Nachtlenzen te wennen, is het raadzaam om dit met je contactlensspecialist te bespreken. Samen kunnen jullie een tijdelijke oplossing vinden, zoals het dragen van daglenzen, om deze overgangsperiode comfortabel te overbruggen.

Nachtlenzen menicon opticien Vlissingen Middelburg optometrist

Hoe werken nachtlenzen?

Je plaatst de contactlenzen voordat je naar bed gaat. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Ze raken je ogen niet echt aan, maar drijven op je traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm ervoor dat de voorkant van je hoornvlies iets platter wordt – een proces dat volledig pijnloos is.De volgende ochtend verwijder je de lenzen en geniet je van een of twee dagen helder zicht zonder bril of lenzen. Mocht je om welke reden dan ook besluiten te stoppen met het dragen van Nachtlenzen, dan keren je ogen vanzelf terug naar hun oorspronkelijke vorm.Ontdek de vrijheid en het comfort van Nachtlenzen en ervaar een nieuwe manier van leven. Nachtlenzen zijn niet alleen ideaal, ze zijn revolutionair!

Aanmeting

Beoordeling door de contactlensspecialist

Voordat je nachtlenzen kunt gaan gebruiken, is een grondige beoordeling door een contactlensspecialist essentieel. Niet iedereen komt in aanmerking voor nachtlenzen. Ze zijn met name effectief voor het corrigeren van min-sterktes tot -4,00. 

Topografische analyse van de ogen

Tijdens het aanmetingsproces gebruikt de contactlensspecialist een topograaf om een gedetailleerd beeld van je ogen te krijgen. Deze stap is cruciaal om de exacte vorm en eigenschappen van je ogen te bepalen.

Opmeten van de sterkte en maatwerk

Naast de topografische analyse wordt ook je sterkte nauwkeurig opgemeten. Deze informatie is essentieel om de maatwerk lenzen te vervaardigen die perfect aansluiten op jouw individuele behoeften en de vereiste correctie.

Ophalen en instructie

Enkele dagen na het aanmeten zijn je op maat gemaakte nachtlenzen klaar. Wanneer je ze ophaalt, geeft je contactlensspecialist uitgebreide instructies over het correct inzetten, uitnemen, en onderhouden van de lenzen. Deze stap is vooral belangrijk als je nog nooit eerder lenzen hebt gedragen.

Uitgebreide controles

Nachtlenzen hebben een unieke werking vergeleken met traditionele contactlenzen. In de beginfase van het gebruik van Nachtlenzen is het daarom essentieel om regelmatig controles te ondergaan bij je contactlensspecialist. Dit stelt je specialist in staat om de werking van de Nachtlenzen nauwkeurig te monitoren en te optimaliseren. Regelmatige afspraken garanderen dat je Nachtlenzen optimaal functioneren en bieden de beste visuele ervaring.

 • 1e controle

  De eerste controle is de volgende ochtend voor 12:00 uur na 1 nacht Nachtlenzen® dragen. Er wordt dan gekeken of de lenzen ‘s nachts goed gezeten hebben en of de correctie van je ogen op de juiste manier lijkt te gaan. Als je vragen hebt, kun je deze natuurlijk tijdens dit bezoek stellen.

 • 2e controle

  Na een week is de tweede controle. Je contactlensspecialist kijkt dan in hoeverre je sterkte al gecorrigeerd is en of dit naar verwachting gaat.

 • 3e controle

  Na drie weken is de volgende controle. Er zal opnieuw een plaatje van je ogen gemaakt worden, waarmee je contactlensspecialist heel goed kan zien of de correctie van je ogen volgens plan verloopt. Tegen deze tijd is je zicht helemaal scherp.

 • 6 maanden en 1 jaar

  Hierna zien wij elkaar nog een keer na 6 maanden op controle en in het vervolg iedere 12 maanden.

Maak een afspraak