Slimmen brillenglazen Zien doe je niet alleen met je ogen

Slimme brillenglazen

Zien doe je niet alleen met je ogen, maar ook met de hersenen: Biometrische Intelligente Glazen, slimme brillenglazen.

Intro: Wist u dat zien niet alleen met de ogen gebeurt, maar ook met de hersenen? Maak kennis met de Biometrische Intelligente Glazen, dé nieuwe standaard in optiek. In dit artikel verkennen we deze revolutionaire technologie en ontdekken we hoe biometrische gegevens uw zicht aanzienlijk kunnen verbeteren.

Stelt u zich voor: een bril op sterkte die niet enkel uw zicht corrigeert, maar ook rekening houdt met de unieke eigenschappen van uw ogen en hersenen. Dat is precies wat Biometrische Intelligente Glazen doen. Dankzij geavanceerde biometrische oogmodellen wordt een exact brillenglas gecreëerd, perfect afgestemd op uw individuele behoeften. Het resultaat? Een scherper, breder kijkveld en een dynamische kijkervaring die u nog nooit eerder hebt ervaren.

Lees verder om meer te weten te komen over deze opwindende ontwikkeling en hoe het uw leven kan veranderen!

Rodenstock B.I.G. Vision brillenglazen
Biometrische Intelligente Glazen

Laten we beginnen met de afkorting B.I.G. uit te schrijven. Biometrische Intelligente Glazen, hiervan is eigenlijk alleen het eerste woord biometrisch van belang.

Biometrisch betekent in dit geval dat er gebruik wordt gemaakt van unieke kenmerken van het oog van de brildrager. Denk hierbij aan de lengte van het oog, de sterkte-afwijking van het oog, de kromming van het hoornvlies, de dikte van het hoornvlies en de vorm van de pupillen.

Al deze kenmerken zijn bij iedereen verschillend en bepalend voor het zien.

Brilglazen perfect op maat

Hoe bepalen wij de biometrische kenmerken?

Dit doen wij bij Tilroe Optiek met de DNEye scanner van Rodenstock. Dit zeer nauwkeurige meetapparaat meet uw zicht van veraf, dichtbij, en in verschillende lichtomstandigheden (nachtblindheid!). Het meet nauwkeurig het oppervlak van het hoornvlies, de helderheid van het oog en de oogdruk – met als resultaat een zeer hoge nauwkeurigheid. Geen gemiddelde waarden meer.

Kosten oogmeting Oogmeting Contactlenscontrole Contactlensaanpassing Contactlensinstructie Oogdrukmeting Rijbewijs

Naast de metingen van de scanner doen wij ook nog een handmatige oogmeting, net zoals vroeger. Al deze verzamelde gegevens worden doorgestuurd naar Rodenstock waar slimme software deze gegevens omzet in datapunten. En nu komt het: deze datapunten worden gebruikt in het slijpen van de glazen.

Er ontstaan unieke brillenglazen.

Unieke brillenglazen

B.I.G. Exact en B.I.G. Norm

Wanneer de gegevens in het brillenglas worden geslepen ontstaat er een op maat gemaakt brillenglas. Uniek in zijn soort en met zeer nauwkeurig zicht, zowel overdag als ’s avonds. Deze glazen heten Exact.

Wanneer er geen metingen gedaan kunnen worden met de DNEye scanner door bijvoorbeeld de aanwezigheid van staar of een niet medische oorzaak zoals het budget, is het toch mogelijk om brildragers een scherper zicht te geven. Rodenstock heeft namelijk 500.000 metingen gedaan met de scanner, en hieruit een database samengesteld.

Door middel van gegevensverzameling weten de Willie Wortels van Rodenstock samen met kunstmatige intelligentie toch de brillenglazen naar een hoger niveau te tillen. De kunstmatige intelligentie berekent de brillenglazen aan de hand van de leeftijd, het geslacht en het gezichtsvermogen van de consument. We noemen deze glazen Norm.

Rodenstock biedt de scherpst mogelijke kijkervaring

Niet alleen voor multifocale brildragers zijn deze glazen beschikbaar, maar voor ieder type brillenglas van Rodenstock. Dat is ook de reden waarom er graag met Rodenstock wordt samengewerkt. Een innovatief bedrijf met een lange geschiedenis in de optiek. Net zoals Tilroe Optiek.

Resultaat

In dit blog heb ik het eenvoudig samengevat. Rodenstock is gaan kijken of ze u als brildrager beter konden laten zien onder alle omstandigheden. Door af te stappen van de standaard die al vele tientallen jaren wordt gebruikt door glasleveranciers is het Rodenstock gelukt. Ze hebben een verandering aangebracht in de manier waarop een bepaald probleem of onderwerp wordt begrepen en aangepakt: een paradigmaverschuiving.

Sinds de introductie in maart 2022 werken wij bij Tilroe Optiek met deze brillenglazen. De reacties zijn uitstekend. Het komt weleens voor dat iemand problemen ervaart met de nieuwste Exact brillenglazen, maar door deze kosteloos om te ruilen voor de Norm variant lossen wij dit probleem op. De oorzaak ligt in: te scherp! Dat kan dus ook.

Nauwkeurige oogmeting met de DNEye Scanner