contactlens onderzoek contactlensonderzoek contactlens onderzoek Tilroe Optiek Perfecte Lenzen

Contactlensonderzoek bij Tilroe Optiek

Waarom een contactlensonderzoek heel belangrijk is

Veel mensen dragen contactlenzen. Maar om ze fijn te dragen, is een goed contactlensonderzoek bij Tilroe Optiek heel belangrijk.

Wat we nodig hebben voor fijn lenzen dragen

We bieden een uitgebreid onderzoek aan dat aan een aantal belangrijke punten voldoet: scherp en fijn zicht; goed draagcomfort; goed kunnen omgaan met contactlenzen.

Hoe ons contactlensonderzoek werkt

Oogonderzoek

Als je graag contactlenzen wilt dragen, is het belangrijk dat je ogen gezond zijn. Met een speciaal onderzoek kunnen we goed naar je ogen kijken.

We meten de kromming van je hoornvlies met een speciaal apparaat. Dit is belangrijk om de contactlens goed op je oog te laten passen.

Een oogmeting is heel belangrijk voor een scherp zicht met de lenzen. We beginnen met een korte eerste meting.

We nemen de tijd om je te leren hoe je de lenzen inzet en uithaalt. Dit is heel belangrijk om contactlenzen te kunnen dragen.

Je krijgt een set proeflenzen en spullen voor onderhoud om enkele dagen uit te proberen.

We raden aan om elke 6 maanden je lenzen en ogen te laten controleren. Dit helpt om problemen vroeg te zien en het effect van de lenzen op de ogen te volgen.

Fijn lenzen dragen betekent ook goed letten op mogelijke problemen. Als je één of meerdere van de volgende dingen merkt bij het dragen van je lenzen, haal ze dan meteen uit en neem contact met ons op.

  • Roodheid;
  • Pijn;
  • Irritatie;
  • Plots verminderd zicht;
  • overvloedig tranen

Bij twijfel mag je ons altijd contact met ons opnemen. Bij Tilroe Optiek staan we klaar om je te helpen.

Contactlensspecialist bij Tilroe Optiek

Als je contactlenzen wilt gaan dragen of als je al contactlenzen draagt en ze wilt laten controleren, kun je terecht bij de contactlensspecialist. De contactlensspecialist is een expert in zowel harde als zachte contactlenzen.

De contactlensspecialist kan contactlenzen voorschrijven voor bijna iedereen, omdat hij of zij vakbekwaam is dankzij de gevolgde opleiding en voortdurende bijscholing gedurende de loopbaan. Omdat er in de loop der tijd veel veranderingen zijn op het gebied van contactlenzen, is het belangrijk dat de contactlensspecialist altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen.

Het aanmeten en controleren van contactlenzen wordt gedaan door de contactlensspecialist, maar dit kan ook worden gedaan door een optometrist. Optometristen leren tijdens hun optometrie-opleiding ook hoe ze contactlenzen kunnen aanmeten en controleren.

Werkzaamheden van de contactlensspecialist omvatten:

  • Het uitvoeren van een oogmeting om de juiste contactlenssterkte te bepalen.
  • Het controleren van de gezondheid van het oog met behulp van een spleetlamp.
  • Het uitvoeren van testen voor de kwaliteit en hoeveelheid van de traanfilm.
  • Het meten van de kromming van het hoornvlies met behulp van een corneatopograaf.
  • Op basis van de verzamelde gegevens bepaalt de contactlensspecialist het merk en het type contactlens.

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten contactlenzen die de contactlensspecialist kan aanmeten: harde contactlenzen en zachte contactlenzen.

Harde contactlenzen worden vaak gebruikt bij hoge of gecompliceerde sterktes. Ze worden ook vaak gekozen om myopisering (de ontwikkeling van een hoge min (-) sterkte) tegen te gaan. Nachtlenzen of Ortho-k contactlenzen vallen ook in de categorie harde contactlenzen. Deze lenzen draag je ‘s nachts tijdens het slapen, zodat je overdag geen lenzen hoeft te dragen en toch scherp ziet. Nachtlenzen werken door het gecontroleerd veranderen van de vorm van het hoornvlies, waardoor de oogfout tijdelijk wordt gecorrigeerd en het brandpunt weer op het netvlies valt.

Zachte contactlenzen zijn de meest voorkomende contactlenzen ter wereld. Ze kunnen de meeste oogfouten corrigeren, zowel bij plus- als min-sterktes. Zachte contactlenzen zitten meestal comfortabeler dan harde contactlenzen en zijn hygiënischer omdat je ze vaker vervangt. Er zijn verschillende soorten zachte contactlenzen, zoals daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Bij een niet al te gecompliceerde sterkte of een hoge cilinder zal de contactlensspecialist meestal zachte contactlenzen aanmeten.

Als de contactlensspecialist je ogen heeft opgemeten door middel van een uitgebreide oogmeting, weet hij of zij welk soort contactlenzen nodig zijn om je oogfout te corrigeren.

De meeste oogfouten kunnen prima worden gecorrigeerd met contactlenzen. Als je ook contactlenzen wilt dragen, maak dan een afspraak bij Tilroe Optiek

Voordeel van Tilroe Optiek