Mijn kind ziet slecht

Rodenstock MyCon brillenglazen

Help uw kind scherp te zien en bescherm hun toekomstige zicht met onze innovatieve oplossing die bijziendheid corrigeert en de toename ervan vertraagt.

Tablets, computers en huiswerk houden de kinderen van vandaag dicht bij hun schermen, terwijl ze minder tijd buiten doorbrengen. Dit gedrag zorgt ervoor dat steeds meer jonge kinderen bijziendheid, ofwel myopie, ontwikkelen. In 2020 was al meer dan een derde van de wereldbevolking bijziend, en tegen 2050 zal dit aantal naar verwachting zelfs oplopen tot 50%.

Bij Rodenstock hebben ze de oplossing voor uw kinderen gevonden: Rodenstock MyCon. Deze kinderbrillenglazen zijn speciaal ontwikkeld om bijziendheid te corrigeren, scherp zicht te bieden en de toename van bijziendheid af te remmen*.

Unlimted templates

Get started, no credit card needed
MyCon kinderbrillenglazen
198
/ paar

We willen u graag helpen om duidelijkheid te scheppen over onze prijzen. Daarom willen we u er graag aan herinneren dat onze prijzen per paar worden weergegeven en exclusief het montuur zijn. Van deze prijzen gaat niet nog meer korting af. Als uw kind in aanmerking komt voor een vergoeding van de zorgverzekeraar, wordt deze vergoeding vanzelfsprekend in mindering gebracht op de prijs van de brillenglazen.

Afremmen van bijziendheid

Hoe werkt dit met de MyCon glazen van Rodenstock

Bijziendheid is een gevolg van het feit dat het oog iets te lang is. Gewone enkelvoudige brillenglazen kunnen bijziendheid corrigeren, maar ze zijn niet ontworpen om de bijziendheid af te remmen. Bij correctie met deze glazen wordt het licht aan de randen van het netvlies soms achter het netvlies geprojecteerd, waardoor de ogen van sommige kinderen te lang worden en bijziendheid wordt verergerd. Met MyCon glazen wordt het licht zo verspreid dat het voor het netvlies valt in plaats van erachter. Dit vertraagt de groei van de ooglengte. De gebieden die in een MyCon glas het verloop van bijziendheid controleren, bevinden zich aan de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat de gezichtsscherpte boven en onder zo min mogelijk wordt beïnvloed.

MyCon brillenglazen tegen bijziendheid myopie kinderbrillenglazen

*Een onafhankelijk klinisch onderzoek naar de progressie van bijziendheid bij Kaukasische ( kinderen tussen 7 en 14 jaar over een periode van 5 jaar heeft aangetoond dat myopiecontroleglazen gebaseerd op Rodenstock MyCon principes de progressie van bijziendheid tot 40% kunnen verminderen.

Wat kinderen en jongeren zelf kunnen ondernemen

Heb je last van bijziendheid, of is er een grote kans dat je bijziend wordt? Houd je dan aan de 20-20-2 regel:

Na elke 20 minuten dichtbij kijken, richt je je blik gedurende minimaal 20 seconden op een punt in de verte. Breng tenminste 2 uur per dag door in het daglicht buitenshuis. Je kunt niet veel veranderen aan je genen, maar gelukkig toont onderzoek aan dat je met je levensstijl het erfelijke risico op bijziendheid aanzienlijk kunt beïnvloeden. Voor kinderen van wie beide ouders bijziend zijn, is het extra belangrijk om de 20-20-2 regel goed op te volgen.

Bijziendheid

Bijziendheid, ook bekend als myopie, is een veel voorkomende oogaandoening waarbij objecten in de verte wazig lijken, terwijl objecten van dichtbij duidelijk zichtbaar zijn. Het komt vaak voor bij kinderen en kan toenemen naarmate ze ouder worden, vooral tijdens groeispurten.

Er is een groeiende bezorgdheid over de toename van bijziendheid bij kinderen wereldwijd, en dit wordt vaak in verband gebracht met levensstijlfactoren zoals het toenemende gebruik van schermen (zoals smartphones, tablets en computers) en minder tijd buitenshuis doorbrengen. Hoewel ik geen specifieke gegevens heb over Nederlandse kinderen, is dit een wereldwijde trend en het is waarschijnlijk dat soortgelijke patronen ook in Nederland worden waargenomen.

Het is belangrijk om regelmatige oogonderzoeken voor kinderen te hebben, omdat vroege detectie en behandeling van bijziendheid kunnen helpen om de progressie te vertragen en toekomstige oogproblemen te voorkomen. Behandelingen kunnen het dragen van een bril of contactlenzen omvatten, en in sommige gevallen kunnen speciale brillen of contactlenzen of oogdruppels worden gebruikt om de progressie van bijziendheid bij kinderen te vertragen.

Het is ook aanbevolen om kinderen aan te moedigen om regelmatig pauzes te nemen van schermtijd en meer tijd buitenshuis door te brengen, aangezien onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan natuurlijk licht en het kijken naar afstand kan helpen om de ontwikkeling van bijziendheid te vertragen.