Oogvermoeidheid en visuele oogstress

Oogvermoeidheid en visuele oogstress

Tips om digitale oogstress te verminderen

Heb je wel eens last van vermoeide ogen na uren op je smartphone, laptop of tablet doorgebracht te hebben? Merk je dat je concentratie bij het lezen vermindert, of dat je wazig ziet? Soms zijn dit soort problemen geen permanente oogklachten, maar eerder het gevolg van te lang of te intensief gebruik van digitale apparaten, digitale oogstress.

Na een lange dag van studeren en socializen, zijn onze lichamen moe – en dat geldt ook voor onze ogen, Dit noemen we visuele oogstress oftewel oogvermoeidheid.

Het is belangrijk om te weten dat jongeren, studenten in het bijzonder, vaak veel tijd besteden aan het gebruik van digitale apparaten, zoals smartphones, laptops en tablets. Dit kan leiden tot visuele stress, oogvermoeidheid en oogklachten. Gelukkig zijn er manieren om deze problemen te verminderen en betere ergonomie te bevorderen.

Rustperiodes en schermhelderheid aanpassen

Een van de belangrijkste tips om oogstress te verminderen bij het wisselen tussen apparaten, is het regelmatig nemen van rustperiodes en het aanpassen van de schermhelderheid op je smartphone, laptop of tablet. Door je schermtijd te beperken en oogoefeningen te doen, kun je oogvermoeidheid bij studeren op laptop en tablet verminderen. Overweeg ook het dragen van een bril met een lichte leesondersteuning om je ogen rust te geven.

Rodenstock's Mono+ brillenglazen voor oogondersteuning

Wanneer je last hebt van oogklachten door veel wisselen tussen verschillenden afstanden, is het goed om te weten dat er oplossingen zijn om je ogen te ontlasten en de impact van digitale apparaten op je ogen te beperken. Bijvoorbeeld, Rodenstock’s Mono+ brillenglazen kunnen je ogen ondersteunen en verlichting bieden bij oogvermoeidheid. Zo kun je met een gerust hart studeren, werken en genieten van je digitale leven.

Digitale brillenglazen voor oogondersteuning