Contactlenscontrole / Lensaanpassing

De tijd vliegt, en voordat u het weet is het weer tijd voor een lenscontrole. Wij adviseren om minimaal eens per jaar uw contactlenzen te laten controleren. Tenzij anders overeengekomen met de contactlensspecialist. Tijdens de controle controleren wij de sterkte en de passing van de contactlenzen op het oog. 

Wilt u contactlenzen gaan dragen dan moeten deze zorgvuldig worden aangemeten. Bij de aanmeting wordt gekeken naar de gezondheid van het oog en welke lens de beste keus zou zijn. 

Via het onderstaande formulier kan u op een eenvoudig manier een afspraak met ons maken. 
Na het maken van de afspraak ontvangt u een bevestiging per mail. 

Belangrijke informatie

Ten gevolge van toename aan besmettingen doen wij momenteel geen lensinstructies.

Contactlenscontrole

Een half- of jaarlijkse controle is in het belang van verstandig contactlens dragen. De sterkte wordt gecontroleerd en het oog wordt aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen. Als alles in orde is, kan de nieuwe set besteld worden. Maar het kan ook zijn dat het lenstype aangepast moet worden aan veranderde omstandigheden. Voor een lenscontrole rekenen wij € 9,50.

Lensaanpassing

Bij een lensaanpassing beoordelen wij aan de hand van een aantal metingen welke lenzen het meest voor u geschikt zijn. We meten de oogsterkte en stellen vragen over eventuele allergieën of andere zaken die van invloed kunnen zijn op het dragen van contactlenzen. Daarnaast wordt er een scan van het voorste deel van het oog gemaakt om de kromming te meten. Dit gevolgd door het van dichtbij bekijken van het oog. Al deze gegevens bepalen ons advies welke lenzen er aan uw wensen voldoen. Vervolgens bestellen wij een eerste set contactlenzen. Dit zijn paslenzen met de juiste kromming en sterkte. Na het leren inzetten en uithalen van de lenzen gaat u de lenzen een week of twee dragen. Hierna volgt er een afspraak om te kijken hoe het gegaan is. Als het allemaal goed verloopt en de lenzen bevallen goed, dan bestellen wij de lenzen als halfjaarset. Het kan ook zijn dat wij niet helemaal tevreden zijn met de eerste keuze. Dan volgt er een heraanpassing met andere lenzen. Het hele aanpasproces en controle kost € 40,-

Kalender


Verstuur